Sastojci:
Biskvit
brašno 10-15 velikih
žlica
šećer 7 velikih žlica
prašak za pecivo
vanilin šećer
mlijeko 1,5 dcl
ulje 1 dcl
Krema
čokolada za kuhanje
margarin 1/3
kokos
mlijeko 1 dcl
U posudu staviti jaja, šećer, vanilin šećer, ulje i
mlijeko i dobro umutiti kako bi se šećer rastopio. Zatim dodati prašak za
pecivo i brašno i mutiti dok se smjesa ne ujedini. Gustoća smjese treba biti
malo gušća od smjese za palačinke. Smjesu peći u tepsiji na papiru za pečenje
na 180°C dok ne dobije boju.
Dok se biskvit peče u posudi rastopiti maslac,
dodati čokoladu i mlijeko te lagano miješati dok se ne rastopi. Ostaviti da se
ohladi.
Biskvit rezati na kocke ili oblike po želji. Umakati
u čokoladu pa kokos. Zamjena za kokos može biti orašasto voće, čokoladne mrvice
ili keksi.
Sarah Gorinjac
Primjedbe
Objavi komentar