srijeda, 28. svibnja 2014.

"Goli gradovi" u Sponzi - Izložba erotske fotografije


Izložba fotografija pod naslovom Nude Cities dubrovačkog fotografa Stijepa Brbore, službeno je otvorena u atriju palače Sponza, 27. lipnja u 20 sati i 30 minuta. Autor je tom prilikom promovirao i svoju monografiju Death Fuck Gang Love. Fotografije izložene u Sponzi odraz su autorovog karakterističnog izraza crno-bijelom tehnikom i erotskom tematikom. 

Umjetnikov poseban gost bio je fotograf Željko Šoletić koji je publiku ukratko upoznao s autorovim radom, nakon čega je bend Father McKenzie preuzeo pozornicu te atmosferu upotpunio rock hitovima. Uz lokalno stanovništvo, izložba je privukla i brojne turiste koji su uz razgledanje slika imali mogućnost kupiti neka od Brborinih djela, njegovu monografiju koja sadrži preko 200 fotografija ili se jednostavno zasladiti zakuskom od domaćih poslastica i domaćim vinom.

Iako većinom pozitivne, reakcije posjetitelja su zastupale širok spektar emocija; od posvemašnjeg oduševljenja do prijekora i zgražanja. Ipak, sa sigurnošću se može reći da je ova, peta po redu samostalna izložba ovog fotografa, u Dubrovnik dovela osvježenje, uspjevši marginaliziranu erotsku fotografiju postaviti u prvi plan kulturnog osvještenja.

Dolores Brbora

Nema komentara:

Objavi komentar