četvrtak, 15. svibnja 2014.

Oproštaj od Vile Dubravke

Radio Dubrovnik nakon 70 godina emitiranja iz Vile Dubravke za nekoliko dana seli na novu lokaciju, u zgradu OTP banke. Tim povodom će se danas, od 19 do 22 sata u đardinu od Radija, održati koncert na kojem će se djelatnici radija, bivši i sadašnji, oprostiti od Vile Dubravke. Nastupiti će grupe Atlantida, Zvuci Jadrana, Teatar, Ad Libidum te Mješoviti zbor Libertas i Klapa Fortuna

Kako kaže djelatnik Radio Dubrovnika i član grupe Atlantida, Alan Lasić, na ovaj način se žele zahvaliti gradu te se oprostiti od vile za koju ih vežu mnoge lijepe uspomene. 
Vilu Dubravku doživljavali smo kao drugi dom s obzirom na to koliko smo vremena provodili u njoj te zbog toga kako smo se odnosili prema njoj a i ona prema nama. Atlantida je posebno vezana za vilu jer smo demo snimku snimili na radiju, a nakon toga i prvi studijski album Eyes of reality kompletno je sniman u tonskom studiju Radio Dubrovnika te probe i pripreme za posljednji album Premalo za san. Najmanje što Atlantida može učiniti jest sudjelovanjem uzvratiti Radiju Dubrovnik i Vili Dubravki“, kaže Alan Lasić.

Uz pomoć i organizaciju dr.sc. Jelene Obradović Mojaš, koja je ujedno i dugogodišnja djelatnica Radija Dubrovnik, studenti prve godine Medija i kulture drušva imali su priliku posjetiti radijske prostorije te prisustvovati emitiranju uživo. Na ovaj studentima se približio radio kao medij u kojem će jednog dana neki od naših studenata dobiti priliku raditi te nastaviti dugu radijsku tradiciju.

Foto: Laura Rakuljić
Valja napomenuti da je Radio Dubrovnik druga najstarija radijska postaja na ovim prostorima koja je osnovana 1942. Od tada pa sve do danas emitira iz Vile Dubravka koju je 1902. sagradio brodovlasnik Federiko Glavić. Radio Dubrovnik nije prekinuo emitiranje čak ni za vrijeme Domovinskog rata, emitirajući iz podruma vile zvanog Podmornica.

Jelena Ljiljanić

Nema komentara:

Objavi komentar