četvrtak, 30. listopada 2014.

Odroni na cesti u Rijeci dubrovačkoj

Potencijalna opasnost za vozače i putnike
Foto: Katarina Matović

Na predjelu ceste od Sustjepana do ACI marine Komolac već više godina putnicima i
vozačima prijete odroni koji ugrožavaju sigurnost putnika i vozača. Cesta kroz Rijeku dubrovačku u nadležnosti je Grada Dubrovnika od 2012., a padine s kojih prijete odroni u vlasništvu su Grada od 2011.

Foto: Katarina Matović

"Problem je naslijeđen dok su ceste bile u nadležnosti Dubrovačko-neretvanske županije koja taj problem nije riješila", rekao je Pročelnik gradskog odjela za promet, Dinko Mirić. Unatrag godinu dana na traženje zabrinutih stanovnika Rijeke dubrovačke postavljen je jedino prometni znak upozorenja. Mještani ističu kako se na tom predjelu radi odronjavanja stijena često događaju prometne nezgode te se nadaju da će putnicima i vozačima biti zajamčena sigurnost na cesti. Pročelnik Mirić navodi da mu je poznat taj problem i ističe kako će Grad Dubrovnik početkom iduće godine naručiti projektnu dokumentaciju za sanaciju padina poviše ceste. Nakon tog će se tražiti financijska sredstva za isti problem.

Foto: Katarina Matović
Mirić dodaje da su do sada napravljena tri projekta radi zaštite od odrona te se čekaju financijska sredstva. Radi se o sanaciji na Belvederu, plaži hotela Bellevuea te na plaži u Orašcu.

Katarina Matović

Nema komentara:

Objavi komentar