utorak, 21. listopada 2014.

Predavanje "Zahtjev za prijateljstvo" zabavilo mlade Dubrovačke biskupije

Foto: www.dubrovacka-biskupija.hr
''Zahtjev za prijateljstvo'' naziv je predavanja koje je prodekan za znanost na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Splitu fra Ante Vučković održao 16. listopada 2014. u kino dvorani Visia. Predavanje se održalo u sklopu redovitih mjesečnih susreta mladih koje organizira Vijeće za mlade Dubrovačke biskupije.

Mjesečni susreti mladih bili su privremeno prekinuti zbog Susreta hrvatske katoličke mladeži, a od sada se nastavljaju svakog trećeg četvrtka u mjesecu. Ovog mjeseca gost predavač bio je fra Ante Vučković koji je već poznat dubrovačkim mladima jer je u travnju predvodio dvodnevnu korizmenu duhovnu obnovu u Gospinom polju.

Foto: www.dubrovacka-biskupija.hr

Vijeće za mlade odabralo je temu prijateljstva za početak susreta mladih u ovoj pastoralnoj godini, a teme će ubuduće birati sami mladi putem online ankete. O ''online svijetu'' govorio je i predavač, ističući kako online prijateljstva nisu nužno prava prijateljstva u punom smislu riječi. "Pravi prijatelji su oni na koje se može primijeniti Aristotelova alegorija 'jedna duša u dva tijela'", kaže fra Ante. Naglasio je da je prijateljstvo specifičan ljudski odnos koji nije ni ljubavni ni rodbinski. Sloboda prijatelja u tom se odnosu povećava i svjedoči o tome ''da u životu najvažnije stvari nisu stvari, nego međuljudski odnosi''.

Foto: www.dubrovacka-biskupija.hr
Nakon predavanja uslijedila je zabavna igra u kojoj su mladi pokazali koliko poznaju svoje prijatelje, a čitav susret animirao je Biskupijski zbor mladih. Na kraju druženja pročelnica Vijeća za mlade Ana Marčinko ukratko je najavila događaje i projekte u organizaciji Vijeća koji slijede, pozvavši mlade da za detaljnije informacije prate web i facebook stranice mladih Dubrovačke biskupije. Poseban interes izazvao je Planinarski križni put koji će se održati 8. i 9. studenog.

Mislav Ćimić


Nema komentara:

Objavi komentar