ponedjeljak, 3. studenoga 2014.

Kad Miki kaže da se boji

Foto: vijesti.hrt.hr

Još jedan korumpirani političar u Hrvatskoj. Baš iznenađujuće. No, nije riječ o bilo kome, riječ je o zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću, od milja zvanom Miki. To je isti onaj Miki koji je Zagrebu dao fontane, uredio Bundek, trčao svaki dan Zagrebom. Taj Miki sada je u Remeticu pod optužbama za korupciju.

Hrvatski mediji, čini se, gotovo su jednoglasni ne u optužbama, već u osudi. Možda imaju neke informacije koje ostatak javnosti nema. Vjerojatno je tako, budući da bi mediji trebali biti, kao što im i samo ime kaže, posrednici. Trebali bi posredovati točne, istinite i provjerene informacije. U ovom slučaju posreduju informacije koje ni sud još nema - barem ih još nije dokazao. Ali eto, sad će ih imati, kad su mediji ''maestralno'' odigrali svoju ulogu. Iznenađujuće, opet.

Javnost se u svemu tome podijelila. Podijelila se na one ''protiv Mikija'' i na one ''za Mikija''. Pa logično. Problem je u tome što su mnogi od onih ''protiv Mikija'' još jučer stajali pored njega u protokloranim povorkama. I to je iznenađujuće! Hrvatska je, inače, puna iznenađenja.

Jadan Miki, možda je prestrašen pred neizvjesnom sudbinom. Pjesma o tome zbori: ''Kad Miki kaže da se boji, on misli ozbiljno''. Možda se i ne boji, ali i to, zasigurno, misli ozbiljno. Onda bi se, pak, trebao bojati netko drugi. Ima li i u tome iznenađenja?

Mislav Ćimić

Nema komentara:

Objavi komentar