petak, 29. svibnja 2015.

UNIDU INFO: 29. svibnja 2015.


Gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić s predstavnicima tima za pripremu kandidature Dubrovnika za Europsku prijestolnicu kulture 2020. sudjelovao na prezentaciji kandidature pred Stručnim povjerenstvom u Kući Europe u Zagrebu. Povjerenstvo nezavisnih stručnjaka za izbor hrvatske Europske prijestolnice kulture za 2020. godinu sastavljeno je od 12 članova, deset europskih stručnjaka i dva domaća neovisna stručnjaka koji će ocijeniti sve prijave te odlučiti koji gradovi idu u drugi krug natjecanja za prestižnu titulu. Rezultati će biti objavljeni sutra, a konačna odluka o hrvatskom gradu koji će postati Europska prijestolnica kulture, uz još jedan grad u Irskoj, znat će se krajem siječnja ili početkom veljače 2016.


Rezultate izbora za studentske predstavnike u Studentski zbor Sveučilišta u Dubrovniku, koji su se održali 27. svibnja 2015., možete pogledati ovdje.

Pročelnik Upravnog odjela za turizam, pomorstvo, poduzetništvo i energetiku Dubrovačko - neretvanske županije Ivo Klaić izabran je za zamjenika voditeljice Radne skupine za pomorsko dobro pri Hrvatskoj zajednici županija. Članovi radne skupine zaključili su da će zatražiti sastanak s predstavnicima Ministarstva prometa, pomorstva i infrastrukture kako bi razgovarali o mogućnosti izmjena postojećeg  Zakona o pomorskom dobru i morskim lukama. Podsjetimo, župani sedam jadranskih županija su u prosincu prošle godine u Gospiću iznijeli brojne primjedbe na Nacrt prijedloga spomenutog zakona. Čelnici jadranskih županija smatraju da postojeći model upravljanja daje dobre rezultate te su ocijenili neprihvatljivim da prihodi od pomorskog dobra nisu više u nadležnosti lokalnih jedinica na čijem se području pomorsko dobro i nalazi.

Marko Plavčić

Nema komentara:

Objavi komentar