srijeda, 16. rujna 2015.

Najbolji od najboljih u Dubrovniku

Ian Paice, britanski glazbenik i bubnjar hard rock skupine Deep Purple, 26. rujna priprema rock spektakl godine u Dubrovniku. Povodom 35. godišnjice smrti Johna Bonhama, bubnjara grupe Led Zeppelin, na terasi Culture cluba Revelin zasvirat će i pjevač grupe Nazareth - Carl Sentance, Black Sabbath, Laurence Cottle, gitarist Kaitner Z. Doka i bubnjar Bernhard Weltz. 
 
Na repertoaru će se naći hitovi Led Zeppelina kojima će se poznati glazbenici i publika prisjetiti Johna Bonhama kojeg su mnogi, pa i časopis Rolling Stone , proglasili najboljim bubnjarom svih vremena.

Ian Paice prepoznatljiv po svojim ljubičasto - zeleno, plavim naočala kao zaštitnim simbolom, od početka je bio zainteresovan za sviranje violine ali već sa petnaest godina otkriva svoju pravu ljubav – bubnjeve. Prvi komplet bubnjeva kupio je za 32 funte, a time je započeo nastupati sa ocem pijanistom, prateći ga u engleskom valceru i quickstep- u. Kako i sam kaže, izuzetan uticaj na njega imali su Gene Krupa i Buddy Rich ali i ostali jazz bubnjari. Paice je stoga jedan od rijetkih hard rock bubnjara koji ubacuje jazz elemente u izvedbu. Početak karijere veže za lokalni bend "Georgie and the Rave ons", koji kasnije mijenja nazivu u "The Shindings". Iz ovog sastava Ian prelazi u "MI5" kasnije zvani "The Maze". Sa 19 godina odlazi iz sastava "The Maze" i osniva Deep Purple, a nakon odlaska Johna Lorda , jedini je od osnivača koji je ostao u bendu.

Ana Petrović

Nema komentara:

Objavi komentar