četvrtak, 31. ožujka 2016.

Od sljedećeg mjeseca Far Cry Primal dobiva novi Survival mode, a PC verzija i 4K teksture

Igrači Far Cry Primala, na svim platformama, besplatno će dobiti novi Survival mode u obliku patcha najavljenog za 12. travnja. Za igrače PC verzije igre, dolaze i 4K teksture.

Kako prenosi stranica VG247, Surival mode dodaje i permadeath opciju, što znači da igra završava jednom kad igrač umre, osim ako ta smrt nije u jednoj od "Vision" misija. Međutim, igračima će biti dostupna i opcija s "drugom šansom", s još jednim dodatnim životom, koji će se obnavljati s dostizanjem određenih completion bodova. Kombinacija Survivora i permadeath će biti dostupna na svim razinama težine.

Survival donosi još pregršt novosti, među kojima je i mjerač stamine. Kako se on troši, igrač postaje sporiji i slabiji te mora spavati kako bi obnovio snagu. Minimapa će biti ugašena po defaultu, a fog of war (neistraženi teritorij na mapi) je pojačan, tako da će otkrivanje mape i područja biti teže. Ljude i životinje manje će se viđati, tako da će za lov trebati malo više strpljenja. Fast travel će konzumirati staminu i hranu. Kreiranje municije više neće biti trenutačno, već će oduzeti nekoliko sekunda. Takkar će biti manje otporan na hladnoću i ovisniji o vatri, pa će pravljenje opreme otporne na hladnoću postati glavni prioritet. 

Zvijeri koje se mogu pripitomiti biti će slabije, a one kao što su sabljozub i medvjed neće se više moći tako lako pridobit. Umjesto toga igrač će se s njima morati boriti, te ih dovesti na pola snage, pa ih tek onda namamiti i pripitomiti. Također jednom kad pripitomljena životinja ugine, nema joj povratka, te se treba pripitomiti druga.

Među svim ovim "negativnim" promjenama, biti će i jedna dobra. Naime trajanje Hunt Visiona je produženo, što će pomoći igračima u dužim, mračnijim i opasnijim noćima.

Luka Pleša

Nema komentara:

Objavi komentar