četvrtak, 14. travnja 2016.

ODRŽAN DEVETI SAJAM POSLOVADeveti sajam poslova održan je u zgradi Sveučilišta u Dubrovniku, na adresi Ćira Carića 4 od deset do 15 sati.


     Foto: Ivona Butjer

Na ovogodišnjem Sajmu poslova sudjelovalo je pedesetak poslodavaca iz raznih područja i djelatnosti te brojne obrazovne institucije te sudionici iz Bosne i Hercegovine i Crne Gore pa je ovaj Sajam imao međunarodni karakter.

    Foto: Ivona Butjer

Program Sajma uključivao je predstavljanje poslodavaca i obrazovnih institucija na izložbenim pultovima i putem multimedijalnih prezentacija, prezentaciju mjera aktivne politike zapošljavanja, radionicu na temu „Kako do posla“, predavanje na temu „Profesionalno usmjeravnje“, okrugli stol na temu „Aktivacijom do zaposlenja“ te izbor i proglašenje najboljih štandova poslodavaca i obrazovnih ustanova.

Sajam poslova svečano je otvorio pomoćnik ministrice rada i mirovinskog sustava Nade Šikić, Mario Bebić, te je tom prilikom izjavio: „U budućnosti ćemo morati prilagoditi obrazovanje tržištu rada, a Dubrovnik je mjesto gdje bismo trebali pokazivati najveći napredak u smanjenju nezaposlenosti. Hrvatska je mjesto gdje ćemo pokazivati da možemo riješiti ovu razliku u nezaposlenosti s drugim članicama Europske unije.“

Istaknuto je i kako od 2014. Godine područje Dubrovačko-Neretvanske županije bilježi konstantan pad nezaposlenosti.


Ana Begušić
 

Nema komentara:

Objavi komentar