subota, 9. travnja 2016.

Suvremenim koncertom završio prvi Dubrovnik Art Forum
Mladi članovi ruske Škole-studija MHAT u režiji Viktora Rižakova, oduševili su dubrovačku publiku večerašnjim nastupom u Kazalištu Marina Držića. Rižakov Suvremeni koncert je neobičan spoj predstave i koncerta, u kojoj sedamnaest glumaca i glumica kroz pjesmu, svirku i ples prikazuje povijest dvadesetog i dvadeset prvog stoljeća.

Publika je bila očarana izvrsnom i energičnom glumom mladih Rusa, koji su se toliko dobro uživjeli u uloge, da se stjecao dojam kao da se sluša pravi koncert. U dvosatnom performansu, u kojemu su glumci naizmjence plesali, pjevali i svirali sve moguće instrumente, mogli su se čuti mnogobrojni klasici prošloga stoljeća. Od Fitzgerladinog Summertimea iz 1935., pa preko Padam, Edith Piafi iz 1951. i Yesterday kultnih Beatlesa iz 1965., da bi se sve zaključilo prošlogodišnjim hitom L E J, Summer 2015.

Gromoglasni, petominutni pljesak koji je uslijedio nakon posljednje pjesme, zaključio je veliki uspjeh prvog Dubrovnik Art Foruma, s podnaslovom Dani ruske kulture. Taj je pljesak ujedno i najavio početak, kako je rekao Ante Vlahinić, ravnatelj KMD-a i glavni organizator DAF-a, jednu lijepu i dugu priču u nastavcima.

Luka Pleša

Nema komentara:

Objavi komentar