utorak, 5. travnja 2016.

Tereza objavila posljednji album


Dubrovačka glazbena diva Tereza Kesovija nakon 55 godina karijere, kao krunu svoga glazbenog djelovanja, objavljuje posljednji studijski album „Oči duše“.

Nakon najvnog singla „Samo ostavi me tu“, izlazak novog Terezinog albuma popratila je i naslovna skladba „Oči duše“, koja je istovremeno plasirana u domaće radijske etere.

Glazbu za novi singl skladao je Bruno Krajcar, autor teksta je Bratislav Zlatanović , a aranžman, kao i na cijelom albumu, potpisuje Ante Gelo, koji je zaslužan i za sveukupnu produkciju.

Tereza ima samo riječi hvale za svog najbližeg suradnika:

''Ante i ja, kao najstroži kritičari birali smo pjesme o kojima smo imali usklađeno mišljenje i radili žarom i studioznošću istinskih zaljubljenika u lijepu melodiju i u riječi bliske mojim ''Očima duše''. Svima koji su sudjelovali na ovom krasnom albumu čestitam i od srca zahvaljujem.”

Ovo je Terezin prvi studijski album nakon 2007. godine, a prema prvim reakcijama glazbene kritike, riječ je o prvorazrednom izdanju koje je vrijedilo čekati toliko godina.

”Malo je prvorazrednih, ali doista prvorazrednih pjevačica, a još je manje istinskih scenskih ikona koje vas karizmom obuhvate čim ”zinu” i popnu se na pozornicu. Tereza Kesovija jedna je od njih, prvakinja domaće glazbe čiji scenski zagrljaj ”jača” i steže vas sve brže, proporcionalno njenom iskustvu”.- ističe, između ostalog, u popratnom tekstu glazbeni kritičar i publicist Hrvoje Horvat.

Alan Lasić

Nema komentara:

Objavi komentar