četvrtak, 16. veljače 2017.

Promocija knjige - ''Moć uvjeravanja''

Drugo izdanje knjige ''Moć uvjeravanja'' Mirele Španjol Marković predstavili su profesor Odjela za komunikologiju dr. sc. Ivan Tanta, direktorica ACI marine ''Veljko Barbieri'' Daniela Crljen i autorica 16. veljače na Sveučilištu u Dubrovniku.

Promocija je okupila učenike srednjih škola te studenata fakulteta. Riječ je o knjizi koja služi kao priručnik za učenje retorike i javnog nastupa. U knjizi se spominju vrste govora te se navode bitni elementi verbalne i neverbalne komunikacije koji utječu na različite situacije; počevši od pisanja ispita do razgovora za posao.

 

Autorica knjige Mirela Španjol Marković navela je poslovni svijet kao ciljanu publiku i razlog za pisanje ove knjige. Knjigu je napisala kao priručnik i trening za javno nastupanje te poslovno prezentiranje. Marković je istaknula svakodnevnu prodaju i pregovore kao kategorije posla u kojima je moć uvjeravanja najbitnija. ''Moć uvjeravanja je zapravo definicija retorike'', izjavila je Marković.

Uvodnu riječ imao je profesor Tanta koji je istaknuo kako je sfera javnog nastupa zapravo proces učenja kojeg svi trebaju učiti. Naveo je kako je potrebno i nužno  da znanost predava javni nastup, pogotovo zbog  prisutnosti problema kod određenih ljudi koji kada dođu do ciljane pozicije zaborave na nužnost obnavljanja obrazovanja.

 Fotografija Sveučilište u Dubrovniku.

Direktorica ACI marine Danijela Crljen je knjigu ''Moć uvjerevanja'' stavila na njihovu recepciju navodeći kako je s time podigla kvalitetu književnog štiva i literature kojeg nude gostima. Uputila je studentima i učenicima da porade na govoru, prezentacijskim vještinama te pisanoj riječi kako bi uspjeli ostvariti svoje ciljeve, bolje proći u životu.

Pred sami kraj predavanja, knjigu je osvojio Marko Žmirak koji je imao zadatak uvjeriti autoricu zašto da je baš njemu pokloni. Knjiga ''Moć uvjeravanja'' svakako je jedna od onih koja bi svima dobro došla u kućnu biblioteku.


Mihaela Dubelj

Nema komentara:

Objavi komentar