četvrtak, 16. veljače 2017.

Razvoj poduzetničkog duha – Dani karijera

Četvrti „Dan karijera“ održan je 16. Veljače na Odjelu za ekonomiju i poslovnu ekonomiju Sveučilišta u Dubrovniku. O glavnoj temi: „Kako pokrenuti vlastiti posao?“ raspravljalo se kroz osam panela, neki  od njih su: „Zapošljavanje ili samozapošljavanje“, „ Tehnologija i poslovni modeli“, „Perspektive sestrinske profesije“ i „Kako postati poduzetnik i opstati na današnjem tržištu“. Na panelima su sudjelovali mnogi poduzetnici među kojima su bili Saša Cvetojević, Aco Momčilović i Mirela Španjol Marković.
Predavanja su okupila studente svih odjela, najviše s Odjela za ekonomiju. Poticalo ih se na sudjelovanje u interakciji, postavljala su se različita pitanja u vezi tema, te se ulazilo u zanimljive diskusije s panelistima. Autentičnost kao vrlina istaknuta je nekoliko puta jer je bitna za razlikovanje od drugih, kao primjer naveden je turizam. Također, napominjalo se kako je hrvatsko tržište dovoljno veliko za svih i da će se uz pomoć zajedničkog rada i dogovora puno lakše doći do uspješnih rezultata, nego konkuriranjem.  Upornošću, inovativnim razmišljanjem i samopouzdanjem uspjeh je moguć, bez obzira na koje se tržište cilja.

Fotografija Sveučilište u Dubrovniku.


Za kraj „Dana karijere“ predstavljena je knjiga „Moć uvjeravanja“ Mirele Španjol Marković, na Sveučilišnom kampusu pred mnogim srednjoškolcima i studentima.

Ivana Stanković

Nema komentara:

Objavi komentar