nedjelja, 26. veljače 2017.

RECENZIJA: Rupi Kaur, Milk And Honey - Mlijeko i med (zbirka pjesama)

Sirovo, lijepo, nadahnjujuće, jednostavno oduzima dah. To nije bilo kakva knjiga, niti malo uobičajena. Nije knjiga kojoj bi trebalo suditi prije nego se uzme u ruke i pročita. Dotiče se feminizma, unutarnje snage koju svaki pojedinac nosi u sebi, budi najdublje osjećaje.


Dotiče se ljubavi i preživljavanja iste u vlastitoj samoći. Vrlo jednostavno napisana proza u stihovima koja analizira autoričine strahove i borbe sa samom sobom i borbe sa samom sobom i borbe s ljubavlju pomažući čitatelju da shvati da niti jedna situacija nije bezizlazna ako osoba ima malo volje i snage u sebi. 


Autoričine pjesme su bolne, teške, u njima se vidi sva njezina patnja i borba, a u isto vrijeme se naslućuje jak glas savjesti i želja za nastavkom borbe. Osjećaj dok se čita knjiga je kao da se sluša zagovornika koji govori u ime svake žene, svakog djeteta, svakog ljudskog bića koje se bori sa vlastitim emocijama i u svemu tome želi ostati psihički čvrst i zdrav.

Riječi su savršeno ukomponirane s iskrenim osjećajima koji mogu iscrpiti svaki čitateljev trenutak sreće i pretvoriti ga u ništavilo u kojem pliva. U trenutku čitatelju dođe da pokida stranice knjige, što zbog bijesa, što zbog tuge, boli i samoće kojom se portretira kroz vlastite stihove.

Kroz četiri poglavlja inicira četverodijelni proces prebolijevanja i vlastitog rasta, bez obzira u kojem se dijelu čitatelj trenutno nalazi. Provodi ga kroz najgore životne trenutke i u njih unosi malo slatkoće i optimizma jer su te dvije stvari svuda oko nas, samo treba biti voljan potražiti ih. Victoria Ogresta

Nema komentara:

Objavi komentar