ponedjeljak, 22. svibnja 2017.

KRIZA VLADE

Dok većina u Saboru postoji, pa onda ne postoji, Petrov je odlučio dati ostavku. SDP i Most žele nove izbore, a Plenkoviću novi izbori nisu ni na kraju pameti. Kaže kako u Vladi ide sve po planu i krize nema. HDZ nervozan, SDP nervozan, a Mostovcima je i dalje sve zabava.

Plenković je zatražio razrješenje 3 Mostovih ministara jer nisu podržali ministra financija Marića, koji previše je ponosan na svoju poziciju pa tako nije odlučio iznenaditi javnost i podnijeti ostavku, a izglasavanje povjerenja završilo je 75:75 čime mu nije izglasano nepovjerenje. Dva dana slušao je o tome kako nije moralno i etički da ostane ministar financija nakon što je četiri godine radio u Agrokoru. Glasanje se po prvi puta održalo pojedinačno.

Podmićivanje saborskih zastupnika nije neuobičajeno, pa je tako Saucha 2 puta odlučio spasiti HDZ. Petrov je tri dana volio fotelju Saborskog predsjednika kao nikad do sad, ali se u jednom trenutku ipak umorio od tolikog sjedenja da je sazvao stanku od samo dva sata. Time je došlo do povrede Poslovnika u kojem je navedeno da stanka može trajati maksimalno 30 minuta, pa je tako mladi saborski zastupnik Grbin uputio prigovor Odboru za Ustav, Poslovnik i politički sustav hrvatskoga Sabora. Sada i oni imaju posla.

Kako u RH novca ima na bacanje, Vlada je odlučila odobriti 5 milijuna kuna DORH-u i to za potrebe istrage oko Agrokora. Nije dovoljno što Vlada spašava Todorića, sada je sav njegov dug od 40 milijardi kuna spao na hrvatske građane. Bitno da je Todorić „ponosan čovjek“ jer kako kaže – „sve što je izgradio u posljednjih 40 godina predao državi“.

Naravno da si država ne smije dopustiti da desetci tisuća zaposlenih u Agrokoru, koji rade za minimalac, završe na burzi pa se tako piše i donosi Lex Agrokor i cijeli svijet se vrti oko jedne kompanije u privatnom vlasništvu.

Da krize u Vladi i cijelom Saboru Republike Hrvatske nema nisu se uvjerili i građani. Svakodnevno suočeni s vijestima iz Agrokora, prepucavanjima iz Sabora koji liči više na jaslice, a ne na državnu instituciju, građanima je, čini se, dosta. No ipak, izgleda kako Oreškoviću nedostaje cirkusa ovakve vrste pa se poželio vratiti u Lijepu našu i tako najavio svoj povratak na hrvatsku političku scenu. Navodno se vraća i Karamarko.

Dok se društvene mreže sprdaju s političarima na dnevnoj bazi, Slavonci masovno odlaze, kako na Jadransku obalu, tako i van Hrvatske. Slavonija koja je nekad prehranjivala čitavu Jugoslaviju, danas je spala na jad i bijedu. A 5 milijuna kuna daje se DORH-u. Ima se, može se.


Gdje je kriza? Sve funkcionira. 


Leona Milotić

Nema komentara:

Objavi komentar