ponedjeljak, 18. lipnja 2018.

Predstava ''Coppelia''


U Kazalištu Marina Držića na samom kraju sezone održana je baletna predstava ''Coppelia'' Lea Delibesa, s početkom u 20 sati. Ostvarena u koprodukciji s baletnim odjelom Umjetničke škole Luke Sorkočevića,  Coppelia je pred dubrovačkom publikom na pozornici izmjenila preko 70 plesača.''Riječ je o umjetničkom projektu, premda je riječ o dječici. Dosegnuli su svoju baletnu nožicu toliko visoko da su ušli u svijet gdje se već isprepliću s profesionalnim odnosom prema plesu. Tko na to ne bi bio ponosan? Svaki projekt koji završi na ovako dobar način školi jako puno znači. Sigurno ćemo nastaviti suradnju, jer naš grad zaslužuje da pokažemo zbog čega smo tu. Jako sam ponosan na iscrpan i temeljit rad'',  rekao je ravnatelj Umjetničke škole Luke Sorkočevića Slobodan Begić

''Imali smo ideju već u rujnu prošle godine, jer smo zaključili da moramo Dubrovčanima na pravi način približiti klasični balet. Kako bi se baletna čarolija dogodila moramo imati baletni pod, scenografiju i kostime. Balet je jako teška i zahtjevna umjetnost i drago mi je da smo dobili prave uvjete u kazalištu, gdje balet jedino i pripada. ‘Coppelia’ je najprikladnija dječjem uzrastu. Radimo sa sedamdeset djece. Mislim da ni naš ravnatelj nije shvatio koliko ćemo se ozbiljno uhvatiti posla te da ćemo dobiti zaokruženu sliku. Autorski tim odradio je jako dobar posao, na koji možemo biti ponosni. Svi koje smo zvali rado su nam se odazvali'', izjavila je pročelnica baletnog odjela UŠLS Zrinka Japunčić''Kad su mi bacili bubu u uho, rekli da ima jako puno talentirane djece koja su željna raditi s glumcima na sceni, ideja me oduševila i bez razmišljanja sam prihvatio ponudu. U svemu je vladala pozitivna energija, a nadam se da će predstava živjeti godinama. Dubrovnik jest grad umjetnosti, ali u našoj školi nedostaje Odjel za glumu'', smatra glumac Edi Jertec.
 Koreografiju i režiju potpisuju autorski tim: Gousel Galioullina, Zrinka Japunčić, Doris Pavleković, Tea Prkačin i Alida Vuković, a na projektu su radili i Anamarija Obradović (scenografija), Renata Sekulović (kostimografija), Viktor Lenert (prilagodba glazbe), Silvio Giron (dizajn svjetla), Sebastijan Vukosavić (narator) te Anita Bubalo (inspicijent).


Ivana Milas


Nema komentara:

Objavi komentar