ponedjeljak, 18. lipnja 2018.

Stanica 50

Sveučilišta dobivaju nova studentska središta
Za svoj 132. rođendan i 50. obljetnicu proizvodnje u Hrvatskoj, Coca – Cola je predstavila novi društveno odgovorni projekt – Stanica 50. Njime će se urediti i opremiti studentska središta na tri javna sveučilišta u Hrvatskoj. Iz Coca – Cole poručuju da će središta biti funkcionialno uređena i tehnički opremljena za što bolje dodatno obrazovanje mladih ljudi.
Studentska središta nisu namjenjena samo studentima već i svim mladim ljudima iz zajednice, a namjera je stvoriti prostor u kojemu će se stjecati nova znanja i vještine i koji će biti besplatan za korištenje. Prostori – Stanice 50,  služit će za predavanja, održavanje radionica, rasprava, učenje i razvoj projekata. Nakon uređenja Coca-Cola će središta predati sveučilištima koja će u surednji sa studentskim zborovima njima upravljati.
'Sveučilištu u Dubrovniku zasigurno bi dobro došao još jedan prostor za okupljanje mladih ljudi, naročito ako želimo da se grad prepozna kao studentski, uz to što je prepoznat kao turistički. Mislim da je jako dobro što projekt nije namjenjen samo studentima već obuhvaća i sve ostale mlade ljude koji se žele obrazovati i usavršavati.' komentirala je studentica Sveučilišta u Dubrovniku, Marija Curavić.
Sveučilišta u Zagrebu, Rijeci, Dubrovniku, Osijeku, Splitu i Puli prijavila su se kao gradovi za gradnju studentskih središta, a odluku o tome gdje će se graditi donose upravo studenti i građani, glasovanjem na projektnoj mrežnoj stranici. Trenutno je Sveučilište u Dubrovniku na prvom mjestu, nakon kojeg slijedi Sveučilište u Osijeku i potom Sveučilište u Puli.
Nera Butigan
Nema komentara:

Objavi komentar