srijeda, 13. ožujka 2019.

Oskari 2019: ''Rami Malek prvi dobotinik nagrade arapskog podrijetla''


Održali su se 91. Oskari po redu, a nominacija i kipića bilo je puno. Neki su filmovi razočarali, a neki iznenadili. Haljine i stajlinzi s najpopularnijeg crvenog tepiha u Hollywoodu okruživali su ljude danima, a neki portali fotografije i priče s Oskara objavljuju još uvijek.

The Academy objavio je popis nominiranih u devet kategorija i to: Dokumentarni film, Kratki dokumentarni film, Strani film, Šminka i frizura, Originalna glazba, Originalna pjesma, Kratki animirani film, Kratki igrani film i Vizualni efekti. 

Neupitno je da su najveću pažnju na ovogodišnjoj dodjeli zlatnih kipića dobili upravo Lady Gaga i Bradley Cooper koji su pokrenuli glasine o eventualnoj ljubavnoj aferi.

Oskar za najbolji film pripao je filmu “Zelena Knjiga”. Rami Malek iz filma ''Bohemain Rhapsody'' osvojio je Oskara za najboljeg glumca, a upravo je on prvi dobitnik Oskara s arapskim podrijetlom. Olivia Colman je osvojila Oskara za najbolju glumicu. Da se iznenadila time moglo se vidjeti u njezinom govoru, vidno potresena, emotivna i ponosna, u više navrata nije znala ni sama što bi rekla. Oskara za najboljeg sporednog glumca dobio je Mahershala Ali iz filma ''Zelena knjiga'', dok je za najbolju sporednu glumicu kipić ponosno preuzela Regina King. Oskar za kategoriju Najbolji adaptirani scenarij pripao je filmu ''BlackKkKlansman''. Iz Kategorije Najbolja originalna pjesma je Oskar, koji je zasigurno najviše plijenio pozornost, a radi se o pjesmi Shallow iz filma A Star iz Born. Izvedba uživo bila je spektakularna, a mnogo je gledatelja i obožavatelja pretpostavilo kako između Lady Gage i Bradley Coopera ima neka tajna veza. Iako je Lady Gaga nakon nekoliko dana izjavila kako se film, na kojem su dugo radili, radi o ljubavi, te da su upravo i htjeli da izvedba bude takva. No, zanimljivo je upravo to što Gaga nije negirala eventualnu aferu s Cooperom koji je trenutno s ruskom manekenkom Irinom Shayk.

Bilo kako bilo, gledateljima preostaje čekati godinu dana do sljedećih Oskara. Na stvaraocima, glumcima, redateljima i scenraistima je da na male ekrane prikažu kvalitetne i zanimljive filmove vrijedne gledanja.

                                                (Rami Malek)

Matej Šarić

Nema komentara:

Objavi komentar