četvrtak, 10. ožujka 2016.

Intervju s Vedranom Ljubenkom: Čekao sam trenutak da budem spreman za najljepši glas Hrvatske


Foto: HRT/Dario Njavro
Vedran Ljubenko je pobjednik dvoboja s Doroteom Marić Popović, u emisiji glazbenog showa "The Voice - Najljepši glas Hrvatske" na HRT-u. Ljubenko, koji je dio tima Ivana Dečaka, tako se kvalificirao za nastavak u natjecanju za najljepši glas Hrvatske. Koji su mu planovi, očekivanja, ali i dojmovi o natjecanju, govori Vedran, student treće godine Medija i kulture društva i frontmen dubrovačke rock grupe Crockers.

Što vas je motiviralo da se prijavite na The Voice?
Gledajući prošlogodišnji The Voice uočio sam mnogobrojne mlade talente s čijim glasovnim mogućnostima sam se poistovjetio i osjetio sam da se moram okušati u tome i prikazati široj javnosti. Oduvijek sam se htio prijaviti na neki talent show, ali sam čekao onaj pravi trenutak. Čekao sam da budem spreman, ali sam shvatio da taj trenutak moram sam stvoriti. Imao sam podršku meni bliskih osoba.

Kakvi su vam dojmovi nakon pobjede u dvoboju ?
Dojmovi su odlični. Prije svega zbog dobrog dueta, ne vezano uz prolazak na showu. Ne znam koliko su ljudi upoznati sa pjesmom koju smo izvodili, ali ostavili smo neki svoj izražaj u njoj.

Koga smatrate najvećim konkurentom /icom u showu The Voice?

U svakom timu postoje osoba ili dvije koje se izdižu od drugih, tako da ne znam što bih rekao, neću nikoga posebno isticati jer sigurno da ima osoba koje još nisu pokazale svoj maximum.

Ukoliko budete pobjednik The Voice, što će te dalje?

Ajmo reći da ću ići korak po korak, fokusirati se na svoj cilj, pa kako bude bit će. Nadam se da će mi se ostvariti neke nove prilike i da ću se probiti na tržište.

Kakvi su vam planovi u budućnosti bez obzira na ishod natjecanja ?
 
Planovi su mi baviti se glazbom, ali autorskom definitivno. Stvarati pjesme, albume, raditi koncerte, biti originalan, a najvažnije od svega sretan i zadovoljan sa svojim radom.


Foto :HRT/Dario Njavro

Zašto ste upisali Medije i kulturu društva u Dubrovniku?
Fakultet sam upisao iz znatiželje i iz razloga jer živim u Dubrovniku od svoje 13-te godine, no s vremenom mi se i svidio.

Što vas više zanima novinarstvo ili odnosi s javnošću ?

Po tom pitanju se još nisam odlučio.

Što dalje sa studiranjem ?

U vezi studiranja nisam još siguran, u planu mi je dovršiti još nekoliko ispita što mi je ostalo pa ćemo vidjeti dalje. U prvom planu mi je glazba.

Što ima nova s Crockersima?

Crockersi su na laganoj pauzi, jer sam trenutno fokusiran na ovaj show. S Crockersima imam oko 20 osmišljenih pjesama raznih žanrova.Oko desetak hard rock stvari,no važemo što gurati dalje i svirati.Glavni pokretač cijele te ideje je moj jako dobar prijatelj Tomislav Vukšić koji ima dobar osjećaj za kvalitetu. Veći dio pjesama su njegovih ruku djelo, dok se s preostalim postotkom mogu i ja podičiti.
Foto bend Crockers  izvor:dubrovackidnevnik.rtl.hr
Imate li u planu objaviti studijski album?

Trenutno određivam i osmišljavam naziv, te pjesme koje će biti na njemu kad se uspije realizirati u budućnosti.

Kakva je po vama dubrovačka glazbena scena ?

Najviše su se istaknuli Silente sa snimljena dva albuma koja su vrhunski prošla među ljudima. Gruhak jedan vrhunski bend, ne znam s čime bi uopće usporedio njihovu kvalitetu. Feredon jedna nova ideja po mom mišljenju, jako interesantna vrsta muzike. Ima tu još puno bendova i starih i mladih s velikim potencijalom, da ne nabrajam sve. Dubrovačka publika je najbolja.

Tko su vam glazbeni idoli?

Guns’n Roses, Whitesnake, John Lord, Audioslave, Alice in Chains, James Brown, Eric Clapton, Aerosmith, Led Zeppelin, Majke, Bijelo dugme, Indexi, Josipa Lisac i mnogi drugi.

Katarina Matović

Nema komentara:

Objavi komentar