ponedjeljak, 4. travnja 2016.

CIRAZ – novi recept za uspjeh


Premijer Tihomir Orešković sudjelovao je na konferenciji pod nazivom „CIRAZ 2016: Harnessing Innovation to Drive Economic Growth – The Ron Brown Legacy“ koja se održala u prostoru Sveučilišnog Kampusa u Dubrovniku.U sklopu konferencije predstavljen je CIRAZ – Centar za industrijski razvoj koji su osnovali Ministarstvo gospodarstva, Hrvatska gospodarska komora i Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti. Cilj centra je poticanje gospodarskog razvoja. Kao glavna strategija i nit vodilja istaknuta je industrijska i inovacijska komponenta te pametna specijalizacija.

Konferencija je otvorena kratkim govorom predsjednika Hrvatske gospodarske komore Luke Burilovića  koji je poručio da kod inovacija nije sramota ne uspjeti, već ne činiti ništa. 

Povećanje kreditnog rejtinga, vraćanje povjerenja investitora i  reforme u javnom sektoru su strateški ciljevi Vlade. Premijer Orešković također je poručio da inovacije moraju postati pokretač ekonomskog razvoja. Akademik Nenad Vekarić  naglasio  je da bez političke volje nema razvoja znanosti i umjetnosti.

Događaj su svojom nazočnošću podržali i ministar gospodarstva Tomislav Panenić, ministar znanosti,obrazovanja i sporta Predrag Šustar, akademik Nenad Vekarić, izvršni direktor Europa I Euroazije Seward L.Jones, gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić i brojni drugi uvaženi sudionici konferencije.


Nikoleta Zec

Nema komentara:

Objavi komentar