ponedjeljak, 2. svibnja 2016.

Zagrepčani najbrži na Dubrovačkom polumaratonu


Nikolina Stepan i Danijel Fak pobjednici su drugog Dubrovačkog polumaratona, utrke koja se održala jučer u sklopu atletske manifestacije Du Motion - Runner's Day Dubrovnik. Trčalo se od Straduna do Prijevora i natrag, a oboje pobjednika dolaze iz zagrebačkog Atletskog kluba Svetice.Foto: Privatna arhiva

Fak je Polumaraton, na kojemu je nastupilo više od 500 natjecatelja, istrčao za sat, 12 minuta i 22 sekunde. Stepan je u ukupnom poretku bila 16., ali ujedno i najbrža od žena. Polumaraton je istrčala za sat, 21 minuti i 33 sekunde.

Drugoplasirana u konkurenciji žena bila je Tanja Samardžić iz Atletskog kluba Sinj, a treća Aleksandra Marinkov iz Srbije. Što se tiče muškaraca, drugi je bio Rudolf Perešin iz AK Rudolf Perešin, a treći Dario Ivanovski iz makedonskog Rabotničkog.

Inače, održala se i Utrka građana na kojoj je nastupilo čak 700 trkačica i trkača. Rezultat je tu bio manje bitan, budući da je sav prihod od utrke išao za pomoć teško bolesnoj Dubrovkinji Karli Sentić, ali vrijedi istaknuti kako je u muškoj konkurenciji najbrži bio Bugarin Plamen Alexiev, a najbrža natjecateljica Lucia Lana Alibegović iz Slovenije. Na ovoj utrci je zarađeno više od 40 tisuća kuna za pomoć sugrađanki Karli.

Dan prije su se također održale dvije utrke. Na jednoj je nastupilo oko 600 dubrovačke djece, a druga je bila dubrovačkim zidinama, a pri čemu su vizure Grada nedvojebno oduševile sve trkače.

Foto: Privatna arhiva

 O brzini kojom se ova manifestacija razvija najbolje govori kako je primjerice lani na utrci građana nastupilo 47 natjecatelja, a ove godine čak njih 700. Pritom, valja reći i kako su na Polumaratonu nastupili natjecatelji iz čak 37 zemalja svijeta. Kad se svemu pridoda i pomoć 500 volontera koji su nesebično pomagali svima uključenima dolazimo do dvije tisuće ljudi koji su ovako ili onako sudjelovali uz Du Motion.

Foto: Privatna arhiva

Trkači će se uvijek moći nagovoriti da trče, ali animirati one koji se ne bave ovim sportom profesionalno zapravo je najveća dobit ovoga dubrovačkog događaja, ispred kojega tako zasigurno stoji svijetla budućnost.

Paula Sambrailo

Nema komentara:

Objavi komentar