ponedjeljak, 9. svibnja 2016.

Na bukovima rijeke Tare

U organizaciji Studentskoga zbora Sveučilišta u Dubrovniku, u subotu 7.svibnja studenti dubrovačkih fakulteta posjetili su jedan od najatraktivnijih rafting centara na rijeci Tari u Crnoj Gori. Prije upuštanja u ovu adrenalinsku avanturu, skiperi su dali nekoliko savjeta i pravila kojih se treba strogo pridržavati kako ne bih došlo do izvrtanja iz čamca.

Pod vodstvom iskusnih, studenti su kroz smijeh i šalu uspješno savladali nemirnu rijeku Taru te odveslali dionicu od 20 kilometara. Naravno, ni edukacije na ovom putu nije manjkalo. Na nekim mjestima se pristajalo kako bih se fotografijom ovjekovječio posjet uz kratku edukaciju vodiča o položaju i prirodi rijeke Tare. 


„Raditi ovakav posao zaista je nešto posebno. No, kao i svaki posao na svijetu, pa tako i posao skipera sa sobom donosi neke gorke trenutke. Prošle godine na ovoj rijeci stradao je bračni par iz Latvije. Kroz rijeku su odlučili proći sami, te unatoč silnom iskustvu koje su imali, Tara ih je iznenadila i odnijela im živote“, izjavio je jedan od skipera, Nenad.


Vesela Šegvić

Nema komentara:

Objavi komentar