subota, 28. siječnja 2017.

Održana 4. smotra Sveučilišta u Dubrovniku

U petak, 27. siječnja se u zgradi kampusa održala 4. Smotra Sveučilišta u Dubrovniku na kojoj su predstavljeni svi odjeli Sveučilišta, kao i svi detalji vezani za studiranje u Dubrovniku.

Fotografija: Sveučilište u Dubrovniku

Smotru su govorima otvorili rektor Nikša Burum, kojem je ovo prva smotra u mandatu, te predsjednik Studentskog zbora Marko Plavčić.
Od 10 sati ujutro predstavnici svih odjela Sveučilišta su putem kratkih prezentacija, održanih u amfiteatru, izložili svoje preddiplomske, diplomske i poslijediplomske programe kao i mogućnosti zaposlenja nakon završenog studija učenicima  dubrovačkih srednjih škola.
Dodatne informacije u vidu brošura, odgovora na pitanja o studijima kao i praktične demonstracije bile su organizirane nakon prezentacija na štandovima u auli zgrade.

                                                   Fotografija: Sveučilište u Dubrovniku

Praktične demonstracije su, kao i uvijek, bile najbolje primljene od strane posjetitelja tako da su najviše zainteresiranih imali štandovi  elektrotehnike i  računarstva  s dronom i 3d printerom te štand sestrinstva, gdje su polaznice studija mjerile tlak i kontrolirale razinu šećera u krvi.

                                                     Fotografija: Sveučilište u Dubrovniku

Cijela  smotra se  prenosila uživo na UNIDU radiju, a posla su imale i cure s UNIDU TV-a.  Uz sveučilišne medijske snage s Odjela za komunikologiju, smotru su medijski popratili i novinari javnih servisa poput DUTV-a,  HRT-a i Nove TV.


   Fotografija: Sveučilište u Dubrovniku


Koliko je sama smotra uspjela otkloniti dileme maturanata što studirati i koliko će se njih odlučiti upravo za studije na našem Sveučilištu, preostaje nam tek za vidjeti na upisima za sljedeću akademsku godinu kao pravom kriteriju uspješnosti  4. Smotre Sveučilišta u Dubrovniku.

Zlatan Avdić

Nema komentara:

Objavi komentar