ponedjeljak, 9. travnja 2018.

Povratak Otpisanih


U nedjelju je održan koncert benda Otpisanih u Lazaretima. Na „javnoj probi“, kako su oni to nazvali, predstavili su novi materijal, točnije 45 minuta muzike na kojoj su radili zadnjih pet godina.Gosti u Lazaretima su napeto iščekivali početak. Uvodna pjesma „Gen“ poništila je očekivanje i sjećanje na stari zvuk Otpisanih, koji ih je otkrio i učinio koncertnom atrakcijom. Novo vrijeme, sazrijevanje autora pjesama te novi članovi benda dali su zvuku snažnije vrijednosti.

Bend je zvučao kvalitetno, moderno, a najviše od svega kreativno pa tako se može reći da je balansirao između čvrstoće i meke melodioznosti koju je unjela Lucija, prva žena u bendu.
Otpisani klan čeka nastup u Zagrebu. Muzej suvremene umjetnosti i njihov program MIMO ugostiti će Otpisani klan i Spleen G.

Može se reći da hrvatska glazbena scena, povratkom dubrovačkih glazbenika, doživljava lagani ali sigurni uspon. Igranje sa žanrovima hip-hopa, culture rap-a, jazz-a i funka unosi novitete na našim prostorima.Publika očekuje još ovakvih koncerata, nadaju se već u skoroj budućnosti.Martina Gusić

Nema komentara:

Objavi komentar