srijeda, 28. siječnja 2015.

"U šumi" su se izgubili Streep i Depp - potraga u tijeku

Foto: sciencefiction.com
Into The Woods ili po naški U šumi, film je koji se dugo iščekivao kod mnogih zaljubljenika u bajke i mjuzikle. Iako samom svojom kombinacijom nije ulijevao povjerenje, jaka glumačka postava je davala nadu da će ovaj film ipak biti vrijedan svake utrošene sekunde.

Meryl Streep, Johnny Depp, Emily Blunt, Chris Pine i Anna Kendrick su ona najupečatljivija imena, koja su ustvari i napravila ovome filmu opako dobar PR. No, unatoč glumcima i filmu koji je unaprijed pokupio u medijima epitete izvrsnog, komičnog i napetog, ostavio je  gorak okus prosječnosti. Čini se da je redatelj Rob Marshall, inače poznat po režiranju filma Sjećanja jedne gejše i mjuzikla Chicago, ovaj put zakazao.

Film započinje onom klasičnom bajkovitom uvertirom - jednom davno u dalekom kraljevstvu u koje su, nema boljeg izraza, strpani i Pepeljuga i Crvenkapica, zatim Jack i njegov magični grah, Zlatokosa, te pekar i njegove žene koji žele dijete, a jedino im vještica može pomoći.

Foto: moviepilot.com
Naravno tu se pojavljuju i vuk, baka, prinčevi, maćeha i zle sestre. Sve to kao da je neka vila na izmaku snaga posula trunkom glazbe i s nimalo komičnosti. Sama činjenica da je scena nazvana Agonija najsmješnija i najsvjetlija točka svega, govori o komičnosti ovog „klasika“ koji je oskarovski nominiran u čak tri kategorije i to za sporednu glumicu (Streep) te za najbolju kostimografiju i scenografiju. Premda su kostimografija i scenografija bile na nivou, Meryl Streep se natjecala u prosječnosti te ovaj put nije zaslužila nominaciju. Johnny Depp, zbog kojeg su mnogi pohrlili u kina, u filmu (124 minute) se pojavljuje sveukupno oko 3 i pol minute.

Ulaziti u dublju analizu ovakve vrste filma, stvarno nema smisla i ravno je lupanju glavom o zid. No, ipak postavlja se pitanje kome je onda ovaj film bio namijenjen? Roditeljima, djeci, mladima? Roditeljima bi mogao biti dosadan, djeci konfuzan, a mladim predug – zbog tih razloga te snažno podijeljenih stavova kritičara, najpametnije bi bilo čitateljima preporučiti da odluče sami , bez žaljenja žele li svoje vrijeme prodati, u jednu ruku kvalitetnoj glazbenoj komediji ili pak u drugu ruku prosječnoj mješavini dobrih imena.

Magdalena Linde

1 komentar:

  1. Svaki film s Johnny Depp-om je vrijedan gledanja. Očarana sam odjećom u filmu. Odličan modni dizajn.

    OdgovoriIzbriši