četvrtak, 28. travnja 2016.

„ Da bi bili bolji, moramo se okružiti pametnijim i sposobnijim ljudima od sebe „


Foto: DuList
Osnivač i vlasnik Atlantic grupe, Emil Tedeschi, održao je predavanje o svom poslovnom uspjehu te otkrio vlastite metode za uspješno vođenje kompanija.

Zbog gubitka posla u tvrtki Meteor Holding London, Tedeschi je zajedno sa šest bivših kolega s posla pokrenuo vlastiti posao. Slučajna ponuda jednog od kolega, da počne raditi sa žvakaćim gumama, donijela je ovom poduzetniku prvi veliki posao koji je s vremenom sve više rastao. Danas Atlantic grupa posjeduje Cedevitu i Nevu koje je kupio od poznate farmaceutske kompanije Pliva.

„ Da bi bili uspješni u poslu, moramo razumjeti različitosti. Ako cijeniš svog kolegu, nikada nećeš učiniti nešto što bi njega dovelo u neugodnu situaciju. Također, čovjek koji ne respektira sebe, ne može respektirati ni druge. „ kazao je Tedeschi te nadodao kako je ključ uspjeha u kompanijama stvoriti harmoničnu atmosferu gdje će ljudi slobodno moći reći svoje mišljenje i stavove.

Kao jedan od bitnijih činitelja uspješnosti poslovanja Tedeschi je naveo komunikaciju s ljudima i stvaranje povjerenja. Kroz poslovanje svoje kompanije, susreo se s različitim kulturama, za koje smatra da su bogatstvo, a ne prepreke. U svojoj kompaniji danas broji više od 5000 zaposlenih, a da bi sve funkcioniralo kako treba, čak i u najudaljenijim sjedištima, moraju postojati univerzalna pravila i metode kojima se upravlja u kriznim situacijama.

Osvrćući se na hrvatski narod i političare komentirao je kako je ovo što danas živimo u Hrvatskoj produkt elita, ne samo političkih nego i vjerskih, sindikalnih i poslovnih. Spomenuo je i problem Hrvata koji kao društvo ne znaju cijeniti vlastite, a kamoli tuđe uspjehe.

„ Nemamo živućeg autoriteta, da je živ Dražen Petrović ili Nikola Tesla, ne bi bili autoriteti u Hrvatskoj. Mi cijenimo autoritete tek kada umru. „ rekao je Tedeschi te istaknuo kako Atlantic grupa nikada ništa nije kupila od države te je to vjerojatno razlog njegovog dobrog odnosa s političarima.


Smatra kako mlade ljude treba poticati u njihovoj kreativnosti i volji za radom, omogućiti im da napreduju, a ključ svih promjena u društvu je obrazovanje.

Antonia Oberan

Nema komentara:

Objavi komentar