utorak, 5. travnja 2016.

SZDU PanelSong: Tko pjeva, a tko radi?

Studentski zbor Sveučilišta u Dubrovniku održao je prvi SZDU PanelSong na Kampusu Sveučilišta u Dubrovniku. Potaknuti poprilično negativnim publicitetom, pojasnili su svoju ulogu u funkcioniranju Sveučilišta.Studentski zbor Sveučilišta u Dubrovniku ima 18 članova sa šest Odjela, svaki Odjel ima tri predstavnika, od toga dva za preddiplomske studije, te jednoga za diplomske studije. Uključiti se može putem redovnih izbora koji se održavaju svake dvije godine, ili putem izvanrednih izbora, s time da će njihov rad u zboru trajati do isteka mandata dotadašnjeg predstavnika. Također će se otvoriti natječaji za Odbore kako bi se svi zainteresirani studenti mogli uključiti i poboljšati studentski standard.

Godišnji proračun kojim se financira rad zbora dolazi iz Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, zna se u što se ulaže, tako da ona priča o „pranju novca“ i „sveučilišnoj eliti“ ne drži vodu. Studentski zbor najviše financira sport, studentske projekte, putovanja, brucošijade i edukativne aktivnosti. Novi saziv od lipnja 2015. pokrenuo je studentska putovanja, pa su tako studenti imali priliku posjetiti Budimpeštu i Skopje. Po prvi put je organizirana Govornička škola Grgur Ninski u suradnji sa studentskom udrugom ELSA iz Splita koja je postigla dobre rezultate i ispunila studentska očekivanja.

Najviše se diskutiralo o realizaciji studentskih projekata, a prijave traju do 15.travnja. Prijaviti se može kao pojedinac ili kao grupa studenata. Razlozi za prijavu mogu biti raznovrsni, ali pod uvjetom da pomažu studiranju. To može biti neko putovanje, odlazak na seminar ili dolazak gostujućeg profesora. Najavili su Studentski dan sporta koji će se održati 30.travnja na Stradunu, te rafting u Crnoj Gori koji je još uvijek u realizaciji, a datum i način prijave će uskoro biti objavljeni.

„Što se tiče prvog foruma u organizaciji Studentskoga zbora Sveučilišta u Dubrovniku  moram priznati da sam zadovoljan reakcijom studenata, budući da smo dobili komentare da su tijekom ovoga foruma  naučili mnogo korisnih stvari , kako o radu Studentskog zbora, načinu izvršavanja određenih aktivnosti, tako i o samoj provedbi i prijavi studentskih projekata“ izjavio je predsjednik Studentskog zbora, Toni Šimunović.

Mila Petrušić

Nema komentara:

Objavi komentar