petak, 22. travnja 2016.

Vipnet otkazao sponzorstvo Ljetnim IgramaNakon 15 godina suradnje, Vipnet je odlučio prekinuti suradnju s Dubrovačkim ljetnim igrama. Kako navodi glasnogovornica Igara, Karla Labaš, takva odluka nije bila neočekivana s obzirom na Vipnetovu nedavnu promjenu poslovne strategije. Vipnet je već prije tri godine počeo smanjivati sponzorska sredstva Igrama. Je li tome uzrok uistinu promjena Vipnetove poslovne strategije ili je po srijedi nešto drugo, teško je reći.

Labaš je u svojoj izjavi za Hinu nadodala da su Igre u potrazi za novim generalnim sponzorom, te opovrgnula tvrdnje da će Igre od Ministarstva kulture dobiti pola milijuna kuna manje. Rekla je da su tih pola milijuna u stvari samo bile neoplanirani dodatak Ministarstva prošlogodišnjim Igrama, nakon što je Dubrovačko-neretvanska županija povukla svoja sredstva zbog kontroverze s predstavom Elementarne čestice.

Dubrovačke ljetne igre će tako za ovu godinu dobit od grada Dubrovnika nešto više od tri milijuna kuna, a od Dubrovačko-neretvanske županije trebalo bi biti isplaćeno od 650 tisuća kuna. Ukupni planirani proračun Dubrovačkih ljetnih igara je 11,5 milijuna kuna, što je oko 300 tisuća kuna manje nego prošle godine, prenosi Hina.

Luka Pleša

Nema komentara:

Objavi komentar